Document
Login Button with Icon

Samen zorgen voor een mooi leven: MyWepp bij Ouderinitiatieven

Samen zorgen voor een mooi leven: MyWepp bij Ouderinitiatieven

Bij ouderinitiatieven werken ouders, verwanten en het zorgteam nauw samen om het welzijn van bewoners optimaal te waarborgen. Deze samenwerking vereist heldere en efficiënte communicatie, iets waar MyWepp graag een rol in speelt. Door gebruik te maken van MyWepp kunnen onveilige WhatsApp-berichten, eindeloze telefoontjes en e-mails worden vermeden. Dit stroomlijnt niet alleen de communicatie, maar biedt ook tal van andere voordelen voor zowel bewoners, ouders als teamleden.

Een Dag vol Structuur en Overzicht

 

 

Voor bewoners

Dankzij MyWepp hebben bewoners een overzichtelijke dagplanning die ze eenvoudig kunnen raadplegen via het MyWepp Digibord en de MyWepp Personal app. Persoonlijke afspraken zoals dagbesteding, sportactiviteiten en medische afspraken kunnen door ouders worden toegevoegd, terwijl het team groepsafspraken en individuele ondersteuning invoert. Zo weet iedereen op elk moment van de dag wat er op het programma staat.

Een bewoner deelt zijn ervaring:

“Ik ben heel trots dat ik mijn eigen agenda heb. Als ik bij de dagbesteding ben, kan ik een foto laten zien die mijn moeder of begeleiding in MyWepp heeft gezet. De functie Favorieten, waarmee ik makkelijk YouTube-playlists kan bekijken met Freek Vonk en muziek van Tino Martin, is ook heel fijn.”

 

 

Voor ouders en naasten

Ouders kunnen via hun telefoon, tablet of PC altijd meekijken. Dit zorgt voor gemoedsrust en voorkomt onnodige zorgen of ritjes naar de woongroep. Eén ouder vertelt:

“Ik ben heel blij dat onze woongroep met MyWepp werkt! Mijn dochter heeft ontzettend veel ondersteuning van haar MyWepp-agenda omdat het team eenvoudig het nieuwe dagritme voor haar heeft ingezet. Ook fijn dat ik bijvoorbeeld op zondagmiddag kan zien dat ze zijn gaan picknicken, dan weet ik dat ze er niet is en rijd ik niet voor niets naar de woongroep.”

 

 

Voor teamleden

Het team heeft dankzij MyWepp een duidelijk overzicht van waar bewoners zijn en welke ondersteuning nodig is. Dit scheelt veel tijd en voorkomt verwarring. Een teamlid legt uit:

“Ouders hoeven minder vaak te bellen of mailen om te vragen of er mogelijkheid is voor hun kind om een afspraak te plannen bijvoorbeeld bij opa of oma of de tandarts. In MyWepp zien ouders de bestaande afspraken voor hun kind al staan.”

 

 

De belangrijkste toepassingen van MyWepp bij ouderinitiatieven

Persoonlijke Agenda: Bewoners kunnen zowel individuele als groepsafspraken bekijken en beheren. Ouders en teamleden kunnen afspraken toevoegen en wijzigen.

Dagprogrammabord: Dit bord toont de dagplanning van alle bewoners, inclusief starttijden, afbeeldingen of pictogrammen en eventuele “klaar”-knoppen.

Informatiebord: Belangrijke informatie zoals wie er dienst heeft en nieuwsberichten worden hier weergegeven.

Aanwezigheidsbord: Bewoners kunnen hun aanwezigheid aangeven, wat bijdraagt aan hun gevoel van regie en controle.

Foto’s en Video’s: Bewoners kunnen foto’s en video’s bekijken die door ouders, naasten en teamleden zijn geüpload.

Favorieten: Eenvoudig toegang tot favoriete YouTube-playlists en andere veilige websites.

Beeldbellen en chatten: Veilig en gemakkelijk contact hebben met familie en vrienden door het beeldbel- en chatsysteem van MyWepp Personal.

Persoonlijk Dossier: Afhankelijk van de afspraken met de zorginstelling kan er een persoonlijk dossier bijgehouden worden met profielinformatie, documenten, doelen en rapportages.

Maaltijdenbord: Dit bord geeft bewoners informatie over wat er gegeten gaat worden, bewoners kunnen zich aan- of afmelden en teamleden kunnen gemakkelijk registratie inzien.

Dagboek: Deel kleine en grote momenten van het leven van de bewoner met familie en vrienden.

 

 

Waarom MyWepp onmisbaar is voor ouderinitiatieven

MyWepp wordt door veel bewoners, ouders, naasten en teamleden als onmisbaar ervaren. Het systeem biedt een centrale plek waar alle benodigde informatie overzichtelijk wordt weergegeven en beheerd kan worden. Dit zorgt niet alleen voor meer rust en duidelijkheid, maar ook voor een efficiëntere samenwerking tussen alle betrokkenen.

Met voorbeelden zoals Woonmere, De Olmen Bussum, Amervoorde Amersfoort, Mozartgroep Huizen, Happy Home Eemnes en Stichting ZES wordt de waarde van MyWepp in ouderinitiatieven duidelijk zichtbaar. MyWepp biedt niet alleen een technische oplossing, maar draagt bij aan een beter, georganiseerder en gelukkiger leven voor alle betrokkenen.

 

 

Hoe ga jij MyWepp inzetten?

Nu je een duidelijker beeld hebt van wat MyWepp kan betekenen voor ouderinitiatieven, is het perfecte moment aangebroken om deze mogelijkheden in praktijk te brengen. Onze experts staan klaar om je persoonlijk te begeleiden bij het opstellen van een plan om MyWepp te integreren binnen jouw groep. Plan nu een gratis demo of adviesgesprek in met een van onze experts.

Ontdek meer

Dagboek
Wat is er nieuw? (Oktober 2024)
Lees meer
Post 29
Wat is er nieuw in MyWepp (juli 2024)
Lees meer
Papageno-Huis-Laren-sHeerenloo-MyWepp-Digibord
MyWepp in het Papageno Huis Laren
Lees meer
Hoe-doe-je-dat-MyWepp
Complexe taken opdelen in praktische stappen met de Hoe-doe-je-dat’s van MyWepp
Lees meer
Post 34-klaarknop
Zelfstandiger door de Klaar-knop van MyWepp
Lees meer
Post 34-SOS
Snel in contact met de SOS-functie van MyWepp
Lees meer

Onze missie

Text to Speech

De zelfstandigheid en het welbevinden van mensen met een cognitieve uitdaging vergroten en de werkdruk van zorgmedewerkers en mantelzorgers verminderen met digitaal maatwerk.

Foto van gelukkige MyWepp gebruikers